Att rensa ett hus – ett mediums perspektiv

Husrensning

Idag fick jag förtroendet att kliva in i en persons hem och rensa hemmet från energier som personen har upplevt som störande. Ja, det låter som ett avsnitt av Det Okända, och även som medium är det faktiskt lite så. Jag har stor respekt för dessa tappra själar som kan arbeta framför kamera – och även för de som låter ett medium in i sina hem.

En husrensning är ett slags healing. En healing av platsen, av huset, av de som bor nu i huset och även de som har tidigare bott där inklusive deras minnen. Det blir mycket intryck på en gång, och det gäller verkligen att nysta i vad som är vad. Precis som i TV-programmet började intrycken pocka på redan på väg dit. En misch-masch av olika bilder, röster och känslor huller om buller. Och väl på plats gällde det verkligen att separera alla trådar, tona in på olika kanaler och återberätta historierna. Som att läsa en bok där sidorna är i slumpvis ordning.

Det som slog mig under hela husrensningen var de olika lager och skikt av intryck som ett hus kan uppvisa. Så är det i alla våra hem egentligen. Vissa minnen sitter kvar för oss i vissa rum eller kring olika föremål. Våra hem upplevs på olika sätt beroende på sinnestillståndet av de som bor där – ett bråk sätter sig i möblerna ett bra tag och likaså en rolig festkväll. I huset idag fanns det en blandning av minnen, personer som var knutna till de som bodde där, gamla energier från tiderna även innan huset blev byggt, tillfälliga besök från forna ägare samt den något mer ihärdiga närvaro av en förvirrad själ på källarplanet.

Två timmar senare, efter att ha minskat ner påverkan från ett urgammalt promenadstråk genom tomten och därmed huset, återberättat historian om den gamla damen som hade bott där en gång i tiden och fortfarande tittade till (hon passade på komma på besök när jag var där men var inte platsbunden) och hjälpt en störig typ som hade sin tillhåll på nedre våningen och som orsakade den nuvarande ägaren mest besvär, kunde jag trött men nöjd säga att uppdraget var klart. En härlig upplevelse på alla sätt!

Vad kan du göra om du vet att du har oönskade besök från det andliga i ditt hem? Kan man göra det själv? Det korta svaret är ja. Om du är övertygad att du kan och vill kommer du säkert att komma en bra bit på vägen. Om du tvekar eller är nervös eller rädd, kan det vara bra läge att bjuda in någon annan som kan hjälpa till. Precis som att renovera huset. Med viljan och mod kan man ta sig an det mesta, i övrigt brukar man ta in någon som gör jobbet åt en.

Bilderna är biblioteksbilder och är endast illustrativa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *