Hur känns det att vara medium?

Att höra budskap

Att höra budskap från andra dimensioner kan vara som en viskning

Jag får ofta frågan hur det känns att ta emot budskap och meddelanden från andar eller guider. Alla har sitt eget sätt att känna in, här tänker jag beskriva hur jag upplever andevärlden på mitt sätt.

Igår kväll knackade en granne på dörren. Hon ville introducera mig till hennes vän från Chile som är intresserad i det mediala. När jag stod och pratade med henne, kände jag en ’rusning’ som gick från huvudet och ner i fötterna, ungefär som en kall kåre – fast mycket behagligare.

Så brukar jag uppleva att det finns någon där som vill säga något. Ibland kan det vara min guide, som vill göra mig uppmärksam. Ibland kan det vara en anhörig till en person som jag befinner mig nära. Denna nästan elektriska rusningen kan vara allt från svag till så stark att jag inte kan undgå att lägga märke till det.

Just igår kväll bestämde jag mig för att inte framföra någon budskap, utan jag bara tackade närvaron med en tanke och lät den passera vidare. Min grannes vän hade ju inte bett om kontakt och jag upplevde ingenting av akut natur i den närvaro som jag kände. Andevärlden har full förståelse för att jag (och andra medium) får själva bestämma när och hur vi vill vara kanaler för budskap världarna emellan.

Annorlunda var det för ett tag sedan när en healingklient steg genom dörren till lokalen. Då kom det samtidigt samma känsla av en elektrisk rusning i kroppen, fast denna gång mycket starkare. Även om det var en healing klient, sessionen började med budskap från en nära anhörig som ville framföra sin stolthet i och tacksamhet till klienten. Det blev en stark healing just i den kontakten – och andevärlden var nog inblandad i att just den klienten hade bokat just den dagen.

Det har blivit som ett slags överenskommelse mellan mig och andevärlden.

Så hur får jag information? För mig är det som att skicka ’tankar’ fram och tillbaka mellan mig och andevärlden. Om jag vill veta om det andliga besöket är t ex man eller kvinna, kan jag skicka den tanken. Erfarenhet har lärt mig när jag känner starkast energi på höger sida är det oftast en man, och på vänster sida en kvinna. Det har blivit som ett slags överenskommelse mellan mig och andevärlden. Jag kan också få en stark känsla av att anden är en nära anhörig, hur nära släktskapet är osv. Det blir som ett intryck – ibland kan det kännas som jag fabulerar men när min tanke passerar ’rätt’ tanke, får jag en varm känsla. Det har tagit mig lång tid att få en fullständig tillit till denna vaga känslan som har vuxit allt starkare med tiden, och oftast går det lättast om jag bara säger det som kommer, utan att tänka för mycket.

Enligt spiritualistisk mediumtradition skall identiteten på anden först fastställas, innan budskap lämnas. Ibland kan anden fylla min kropp med känslor som de hade upplevt i livet, eller i livets slutskede. Som exempel, en andekontakt jag hade nyligen gav mig en skarp snabbt övergående huvudvärk på höger sida. Jag kunde framföra detta till klienten som tillsammans med övrig information kunde omedelbart koppla till sin bortgångna pappa som hade haft hjärntumör på slutet.

Ibland kommer en bild, om orden inte räcker till.

När kontakten har blivit etablerat, kan jag ibland höra enstaka ord i huvudet. Det blir ungefär som om anden ger mig en punktlista – det här vill jag framhålla. Ibland kommer en bild, om orden inte räcker till. När jag börjar beskriva vad jag ser eller hör kommer intrycket antingen starkare och leder vidare – och med samma varma känsla i kroppen.

Ibland kan det hända att min logiska hjärna tar över – mina förutfattade meningar om vissa ord eller bilder. Speciellt när bilderna är något abstrakta eller symboliska – mental mediumskap handlar ibland om att kunna tolka symbolerna. Då kan jag återigen behöva skicka tankar fram och tillbaka för att få mera klarhet – eller framföra symbolen till klienten precis som den är. Det brukar leda till att mer information kommer fram. Andevärlden verkar ha en förkärlek att skicka information i små bitar, enligt min erfarenhet hittills.

Att vara medium är lite likt att vara som en telefonväxel, att föra information från ena sidan till den andra

Genom utbildningar och träning som medium har jag kommit fram till två saker som är viktigast för mig för att hålla bra kvalité på budskap och kontakt med andevärlden eller guider.

  1. Total tillit – att låta andevärlden ’tala’ utan att jag lägger mig i och tolkar. Ungefär som att inte bryta av någon annan när de pratar. Att vara en god lyssnare helt enkelt!
  2. Att sitta lugnt i baksätet. En andekontakt är det något mellan andevärlden och klient. Just i den stund är jag bara ett verktyg, som en telefonväxel som för information fram och tillbaka utan att värdera eller förvränga.

Kan du känna igen dig i min berättelse? Om du har upplevt en andekontakt, på vilket sätt har du känt av kontakten? Kommentera gärna med dina erfarenheter!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *